Вижте историята на Павлина и 14-годишния Иван

ПОДКРЕПЯ ЛИ ДЪРЖАВАТА РОДИТЕЛИТЕ

ПОДКРЕПЯ ЛИ ДЪРЖАВАТА РОДИТЕЛИТЕ НА БОЛНИ ДЕЦА?

Иван се ражда преди 14 години, преждевременно в седмия месец. Още на следващия ден на майката е обяснено, че новороденото няма да оцелее.

"Обясниха ми, че е хубаво много много да не се замислям за това нещо. Той даже не беше наречен дете, бебе, просто беше едно нещо.Така или иначе той няма да оживее, така или иначе ако оживее, няма да става за нищо, ще бъде като растение и просто няма смисъл да се хабя за него", обясни Павлина Радкова, майка на дете с увреждане. 

В момента Павлина не работи. Ходи със сина си всеки ден до училище, за да го качва на тротоарите, нагоре и надолу по стълбите на автобусите. 

"Голяма част от приятелите те оставят, голяма част от нашите семейства са от един родител, защото другия просто се отказва", споделя Павлина.

Родителите вече ще научават за увреждане на детето в присъствието на психолог. Социален работник трябва да оцени индивидуалните потребности на семейството.


Павлина вече е направила своя избор. Вярва, че за да постъпват повече родители като нея, държавата трябва истински да ги подкрепя. 

    © 2010 Национален Алианс Усмихни се с мен!  Developed by Smallsmartsoft