10.1.2014 г.

Алианс "УСМИХНИ СЕ С МЕН" И УСМИХНАТИТЕ "ЕО ДЕНТ"

ЗЪБОЛЕКАРИТЕ НА СЛАЙ ЛЕКУВАТ ДЕЦ

"ЕО ДЕНТ", ЗЪБОЛЕКАРИТЕ НА СЛАЙ, ЛЕКУВАТ ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДО 18 Г. БЕЗПЛАТНО!
СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТО И СПЕЦИАЛНО КРИЛО ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ!

http://www.eo-dent.com/childrens_dentistry.php?lang=bg

Алианс "Усмихни се с мен" бяхме поканени на среща с директора на дентална клиника ЕО ДЕНТ. Бяхме изключително впечатлени от....всичко... От клиниката и изключително съвременното и модерно обордуване, от д-р Павлов и целия му екип, а за детския кабинет направо нямаме думи, чак ни се дощя да ни прегледат зъбите... Но това, което най ни спечели беше огромната сърцатост, човечност и доброта. От години работят в домове за изоставени деца, вкл. и в такива за деца с увреждания, в помощни училища, напълно безвъзмездно, давайки всичко от себе си!

Това е прекрасен пример за социална ангажираност. В България тя е реалност и се случва. Лечението на децата с увреждания до 18 г. от цялата страна се поема от здравната каса, т.е. то е безплатно за родителите. Клиниката е една от базите у нас за такова лечение, но тук инвестициите са обмислени и направени предварително, т.е. социалната отговорност е потърсила и намерила конкретен социален ангажимент. Тежък и труден, изискващ специфична професионална среда. Ето защо е инвестирано в специален кабинет, осигурена е съвременна апаратура (дори кугелът е подбран - подвижен е, защото невинаги може да се направи снимка), в зависимост от случая се сформират екипи със сестра, анестезиолог, детски специалист и по необходимост - хирург, лечението се извършва под обща анестезия.

- Преди години децата се лекуваха в състояние на съзнание - детето се държеше от родителите и тогава се изваждаха зъбите му - припомня д-р Павлова. 

Д-р Павлов уточнява:
- При тези деца хигиената е основният проблем и се налага да се вадят зъби на 10-14-годишни. При положение, че родителите са наясно и колегите знаят, че при нас се извършва такова лечение, нещата могат да се променят в позитивна насока. Ако детето започне да се лекува от 4-5-годишно, зъбите му ще се запазят и няма да се налага да се вадят постоянни зъби, когато е на 10 години. Има и деца с фобия - това също е единствената алтернатива за тях. Действително е трудно и тежко - психическото натоварване е огромно. Но ние предлагаме качествено лечение и се радваме на резултата - под обща анестезия децата заспиват, болката се премахва, няма спомен за проведената лечебна процедура. Хората си тръгват доволни - родителите са безкрайно благодарни, тъй като до момента децата им не са имали друга възможност. Всъщност, родителите са най-добрите ни посланици. 

Социалната ангажираност на клиники "Ео Дент" не приключва до тук, тя вече се превръща в кауза. И е свързана с инициативата за учредяване на 

ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ над 18 години

Целта изисква мобилизацията на екипите, добра организация и всеотдайност при постигането й. Което е по силите и мащаба на денталните клиники: 

- Това е каузата ни през тази юбилейна за нас година - изтъква д-р Павлова. - Решили сме по случай 10 години от създаването на "Ео Дент" определен процент от стойността на лечението на всеки пациент в клиниките да се заделя във Фонд за лечение на хора с увреждания над 18 години. 

КЛИНИКИ "ЕО ДЕНТ" СА НОСИТЕЛИ НА ПРЕСТИЖНИ ОТЛИЧИЯ - ЕВРОПЕЙСКО ОТЛИЧИЕ ЗА КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ ОТ БРЮКСЕЛ, "ЗЛАТЕН ПЕЧАТ" ЗА ЕВРОПЕЙСКИ МЕНИДЖМЪНТ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И "ЗЛАТНА КНИГА" - ЗА ЗАВОЮВАН ВИСОК ПРЕСТИЖ И ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

    © 2010 Национален Алианс Усмихни се с мен!  Developed by Smallsmartsoft