11.3.2012 г.

ЗА РЕФОРМИТЕ, ХЪСА И СЪРЦАТОСТТА

БХК ДЕКЛАРИРА ПОДКРЕПА ЗА НАДЯ

"АЛИАНС УСМИХНИ СЕ С МЕН" СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ КЪМ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА БХК.

23 Февруари 2012 г.

В Държавната агенция за закрила на детето се получи декларация от Българския Хелзинкски комитет /БХК/, в която се изразява безпокойство от приетата оставка на досегашния председател на ДАЗД Надя Шабани.
Г-жа Шабани беше истински реформатор, човек с визия и хъс за промените. Тя бе основният двигател на стратегията за деинституционализация на детските домове - процес, чийто старт бе постоянно отлаган през годините. Тя бе един от ключовите хора зад изключително важния проект на Закон за детето, който БХК категорично подкрепя, се казва в декларацията.
Комитетът изказва съжаление, че г-жа Шабани не винаги е получавала нужната подкрепа, за да може реформите, които движи, да се случват навременно и безпроблемно.
Като благодари на досегашния председател на ДАЗД за забележителната работа през годините, БХК настоява държавата да продължи работата по стратегията за деинституционализация, както и по проекта на Закон за детето – със същата категорична визия, отдаденост и темпо, зададени от г-жа Шабани.
Държавата няма право да отлага или забавя тези реформи - животът и щастието на хиляди български деца зависят от тях, заявяват в своята декларация от БХК.

    © 2010 Национален Алианс Усмихни се с мен!  Developed by Smallsmartsoft